Naailessen voor kinderen

Naaien is superleuk en hip! Ik geef gezellige naailessen in kleine groepjes waarin je hele leuke werkstukken kunt maken. Ben je graag bezig met stofjes, naald en draad? Wil je leren werken met de naaimachine en je eigen ontwerpen maken? In de lessen leer je hoe de naaimachine werkt, hoe je een patroon overneemt en een werkstuk in elkaar zet. Je begint met eenvoudige werkstukken, dit kan een kledingstuk zijn maar ook een leuke accessoire. Alles is mogelijk en zal samen met de kinderen besproken worden. Je hebt geen ervaring nodig om deel te nemen aan de lessen. Alles wordt van begin af aan, stap voor stap uitgelegd.

Naast het leren van naai-technieken ontwikkelen kinderen zich ook op persoonlijk vlak.

  • Kinderen worden creatief uitgedaagd waarbij hun fantasie wordt geprikkeld.
  • Ze leren geduld te hebben (een werkstuk is immers niet in een paar minuten klaar).
  • Hun doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld (niet alles lukt de eerste keer en er zal ook wel eens iets uitgehaald moeten worden).
  • Kinderen ontwikkelen technisch en logisch inzicht. Hoe zet je een werkstuk in elkaar en wat is logisch. Stap voor stap plannen en in de juiste volgorde uitvoeren.
  • Ze ontwikkelen ruimtelijk inzicht. Hoe wordt een 2-dimensionaal ontwerp omgezet naar een 3-dimensionaal werkstuk.
  • Ze leren de eigenschappen en kwaliteiten van verschillende stofsoorten kennen en daarmee werken.
  • En ze ontwikkelen de fijne motoriek.

In het atelier zijn 3 naaimachines beschikbaar, maar als je op je eigen machine wilt leren naaien kun je die uiteraard meenemen naar de les. Stof, garen en andere materialen voor je werkstuk neem je zelf mee. Scharen, spelden, patroonpapier, naai-patronen en andere basisgereedschappen zijn aanwezig voor algemeen gebruik.

Wanneer is er les?

Je kunt de lessen wekelijks of om de week volgen. Elke naailes duurt 1,5 uur. Ik geef op dinsdagmiddag les van 15.30-17.00 uur. Voor meer informatie of voor het aanmelden voor de kindernaailessen stuur dan een e-mail naar atelier-39@outlook.com

Wat zijn de prijzen?

Een losse les € 15,- (1,5 uur)

Een pakket van 4 lessen € 50,- (1 les per week/6 weken geldig)